друкувати


Команда Івано-Франківщини посіла IV місце на Всеукраїнських спортивних іграх

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-15 01:00:26

З 11 по 13 листопада на Прикарпатті відбувалися перші Всеукраїнські сільські спортивні ігри. Учасників змагань, спортсменів-аматорів з 24 областей та Автономної Республіки Крим гостинно зустріли у Ворохті на спортивно-туристичній базі «Україна».

«Ці сільські ігри, які розпочинає відновлене фізкультурно-спортивне товариство «Колос», є ознакою того, що держава повертається обличчям до сільської території, збереження нації, колиски українського народу», - зазначила, вітаючи команди, директор департаменту розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики і продовольства Ірина Синявська. За її словами, селяни цього року мають право гідно зустрічати День працівників сільського господарства, якому і були присвячені змагання на визначення кращого спортивного села. Адже у державі зібрано гарний урожай: 54,6 млн тонн зернових та 23 млн тонн картоплі.

Гостей з усієї України на урочистому відкритті у Ворохті привітали також перший заступник голови центральної ради товариства «Колос» Марія Власенко, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, начальник головного управління сім'ї, молоді та спорту Мирослав Карабін, селищний голова Петро Кермощук.

Івано-Франківщину на Всеукраїнських сільських спортивних іграх представила команда з Турки Коломийського району, кращого спортивного села області за результатами 2011 року.

«У нашому селі є всі можливості для занять спортом, - розповідала сільський голова Турки Любов Червінська. - Завдяки голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку маємо прекрасний басейн, єдиний діючий у районі. Є в Турці також стадіон і міні-майданчик зі штучним покриттям».

За підсумками змагань у 9-ти видах спорту (міні-футбол, волейбол, перетягування линви, легкоатлетичний крос, гирьовий спорт, плавання, шахи, шашки, настільний теніс) сільські спортсмени з Коломийщини показали кращі результати у міні-футболі, плаванні та грі у шахи. Однак, загалом команда з Івано-Франківщини посіла на змаганнях лише четверте місце, поступившись трійці лідерів у складі команд з Волинської (перше місце), Одеської (друге місце), Луганської (третє місце) областей.

Краще спортивне село Боротин з Волинської області отримало кубок від Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка. Інших переможців - село Великий Дальник Одеської області і Половинкіно Луганської нагородили грамотами та медалями спортивно-фізкультурного товариства «Колос».

А кожній команді вручили ще й призи від цього товариства: спортивний інвентар та костюми.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА