друкувати


Дізнатись домашнє завдання, не заходячи до класу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-15 09:00:57

Цікаву ініціативу виявили вчителі молодших класів Івано-Франківської ЗОШ №1 в плані покращення поінформованості батьків учнів щодо навчального процесу.

Новація, вочевидь, викликана тією обставиною, що малеча часом забуває записати у щоденник домашнє завдання чи записує його з помилками. Як наслідок – неналежне виконання домашньої роботи учнями і погані оцінки. Тому, щоб покращити контроль за цим процесом з боку батьків і при цьому не створювати батьківських черг до класної керівнички, бо як відомо вона одна, а дітей три десятки, вчителі вдалися до практики вивішування домашнього завдання прямо у вікні класної кімнати. Тож оскільки молодші класи ЗОШ № 1 розташовані на першому поверсі, мамусі і татусі, які зустрічають своїх чад після уроків, мають змогу отримати всю необхідну інформацію навіть не заходячи до класу.

Втім, новаціям, як відомо, немає меж: поки одні класні керівники пишуть домашні завдання на простих аркушах паперу, деякі інші навіть вдалися до створення імпровізованих віконних фліп-чартів – дощок, на яких написану маркером інформацію завжди можна стерти, щоб звільнити місце для іншої.

Зрештою, як показує практика, вищеописане ноу-хау можна використовувати не тільки для інформування батьків про номери завдань з математики чи сторінки букваря для читання, а й для нагадування їм про необхідність передати з дитиною чергових 13 гривень на прописи чи зошити.

Автор: Сергій БІЛИЙ