друкувати


Оперативні чергові у ЗОК

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-11 09:15:28

В управлінні Західного оперативного командування відбулися дводенні збори з оперативними черговими (черговими) та їх помічниками. Плановий захід є одним із етапів у підготовці до наступного, 2012-го навчального року.

Збори розпочалися з підсумкового звіту щодо несення оперативно-чергової служби в управлінні та у підлеглих військових комісаріатах і частинах в цьому навчальному році. Зокрема, мова йшла про те, що стан організації та несення чергування на пунктах управління оперативного командування є таким, що відповідає встановленим вимогам, а рівень підготовки та злагодженості чергових змін залишається на високому рівні. Особливо були відзначені підлеглі військових комісарів полковника Івана Васильцюна (Закарпатська область), полковника Віталія Чурая (Волинська область), полковника Дмитра Оксенюка (Рівненська область). Серед частин командування відмінними визнано дії підлеглих підполковник Дмитра Полєтаєва та підполковника Романа Сідора.

– Головна мета цих зборів полягає у поглибленні теоретичних знань та вдосконаленні практичних навичок оперативних чергових (чергових) та їх помічників з організації та несення оперативно-чергової та чергової служб, – зазначив керівник зборів начальник штабу Західного оперативного командування генерал-майор Віктор Ганущак. – Адже чергова служба, це один з найважливіших компонентів нашої діяльності. Від якісної підготовки чергових та їх помічників залежить якісне підтримання внутрішнього порядку, охорона особового складу, озброєння, боєприпасів, бойової та іншої техніки, приміщень і майна частин, установ. Саме чергова служба здійснює контроль за станом справ у підрозділах, оперативно реагує та своєчасно вживає заходи для запобігання правопорушень, – такими словами завершив свій виступ генерал-майор Віктор Ганущак.

За усталеною традицією, кращі військовослужбовці оперативного командування, а саме – підполковники Сергій Кохан, Сергій Олійник, Микола Форостяний, Сергій Корнійчук, Андрій Ільницький, Олександр Токар, Ігор Кокін, Віктор Музичко, майори Олександр Адамов, Олександр Джулай, старші прапорщики Валерій Стах, Андрій Сидір, прапорщик Василь Щербань за сумлінне виконання обов’язків на чергуваннях та виявлені при цьому високий рівень фахової підготовки були нагороджені грамотами Командувача.

По завершенню протокольної частини зборів їх учасники прослухали лекції та взяли участь в інструкторсько-методичному занятті з вивчення вимог керівних документів посадових осіб, які залучаються до несення оперативно-чергової та чергової служби. Також, військовослужбовці практично відпрацювали алгоритми роботи чергової зміни під час приведення частин (установ) у різні ступені бойової готовності та склали відповідні заліки.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ