друкувати


Інше життя міських теплокамер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-10 09:15:24

Дим, який виходив із одної з теплокамер в мікрорайоні «Пасічна», що в Івано-Франківську, не на жарт налякав мешканців прилеглих будинків. Вирішивши, що то пожежа, люди викликали караул пожежно-рятувальної служби, проте пожежні, розібравшись у ситуації, спрямували туди фахівців ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Яким же було здивування теплоенергетиків, коли вони виявили, що причиною задимлення була зовсім не пожежа, а … приготування їжі. Так-так, пасічнянські теплокамери, виявляється, використовуються не тільки за основним призначенням, а й як житла людей. В них вже тривалий час досить безтурботно проживають безхатченки ромської національності, а коли мешканці мікрорайону забили на сполох про пожежу, вони саме готували собі попоїсти.

Втім, як стверджують пожежні, не рідкісним явищем залишаються в Івано-Франківську і цілком реальні пожежі. Так, на минулому тижні їх сталося п’ять, в тому числі дві – у квартирах житлового фонду Івано-Франківська і одна – в закладі громадського харчування.

Автор: Сергій БІЛИЙ