друкувати


Під куполом івано-франківського пасажу знову лунає класика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-09 01:00:03

Під куполом пасажу знову лунає класика. Цього разу вишукана концертна зала приймає своїх. Камерний оркестр Harmonia Nobile заграв із диригентом Ігорем Пилатюком.

Нині він — народний артист України та ректор Львівської музичної академії. Однак майже 2 десятки років маестро мешкав у Станиславові. Саме Ігор Пилатюк у далекому 82-му році створив при обласній філармонії оркестр, який тепер носить звання академічного. Їхнє возз'єднання задля цього виступу викликало шалений ажіотаж серед місцевих меломанів.

Концерт класичної музики відбувся за участі одразу кількох музикантів, чиї імена нині надзвичайно популярні. Це піаніст Петро Довгань, який на нещодавньому престижному музичному конкурсі у російському Омську єдиний диплом кращого концертмейстера. Завітав також син Ігора Пилатюка — Назар. Молодий скрипаль з того ж міжнародного змагання привіз найвищу перемогу.

Чарівні звуки музики Баха й Вівальді, а також несподіване танго — музична програма концерту підібрана дуже ретельно. Вона, запевнив Ігор Пилатюк, складена не для музичних критиків, колег та досвідчених поціновувачів.

Визнані виконавці грають те, що до вподоби усім, навіть меломанам-початківцям. 80% цієї концертної програми нещодавно з успіхом пролунали у Страсбурзі, на Раді Європи, де вітчизняні музиканти презентували Україну.

Джерело: Радіо «Західний полюс»