друкувати


Зустріч з платниками в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-09 10:00:33

Легалізація доходів, забезпечення своєчасної та в повному обсязі сплати податків, уникнення порушень податкового законодавства - пріоритети зустрічі з платниками в Коломийській ОДПІ.

Зустріч проходила за участю представників влади, правоохоронних органів, пенсійного фонду, центру зайнятості, громадських організацій, керівників підприємств та приватних підприємців Коломийського району.

Вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, частка якого складає 77 відсотків в загальній величині надходжень та 84 відсотки в надходженнях до загального фонду місцевих бюджетів, - зазначила у вступному слові начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька. Ситуація, коли громадяни безпосередньо наповнюють скарбницю відрахуваннями зі своїх доходів, з точки зору світової практики є природною та здоровою для будь-якої країни. Проте, аналіз діяльності суб’єктів господарювання в окремих сферах засвідчив, що при порівняних показниках отриманих валових доходів, кількості залучених до здійснення діяльності найманих працівників, заробітна плата не відповідає її реальному стану.

Значна частка низькооплачуваних працівників спостерігається в будівельній галузі, яка на сьогодні є найбільш рентабельною, та в сфері торгівлі. Контрольно-перевірочними заходами виявляються факти не укладання з найманими працівниками трудових договорів, виплата заробітної плати нижче мінімально встановленого рівня при повній зайнятості, виплата заробітної плати в «конвертах».

Робота по виявленню тіньових доходів та виплати заробітної плати  в «конвертах» триває. Про її результати Коломийська ОДПІ інформуватиме громадськість і надалі, адже тільки легалізувавши всі виплати працюючим, можна гарантувати їм соціально захищене майбутнє.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ