друкувати


Відбувся захід "Масове виконання коломийки у кількості більше 100 пар"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-08 12:15:04

У неділю, 6 листопада за підтримки голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, в рамках Всеукраїнського молодіжного форуму «Молодь-нова еліта нації» відбулось встановлення рекорду «Масове виконання коломийки у кількості більше 100 пар».

Організаторами події виступили Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області та Молодіжна адміністрація при Коломийській РДА. Розпочалась акція з урочистого виступу представників влади міста і району, а також почесних гостей форуму: першого заступника начальника головного управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації- Михайла Марцинюка, заступника голови райдержадміністрації – Лесі Білищак, заступника міського голови – Ігоря Граділя.

Метою акції було встановлення рекорду з кількості пар, які одночасно танцюють покутський народний танець «коломийку».

На прохання взяти участь у заході відгукнулось багато молоді. Головними учасниками були колективи міста і району, які взяли участь у встановленні рекорду, а саме: танцюристи із Нижнього Вербіжа, Сопова, Печеніжина, Верхнього Вербіжа, Слободи, Мишина, Ковалівки, Княждвора, Великого Ключева. Також були колективи з Коломийського педагогічного коледжу, економіко-правового, медичного та політехнічного коледжу.

Головним суддею став Олег Іваненко - член Національної паралімпійської збірної України з плавання, чемпіон України, людина, яка встановила світовий рекорд, пропливши 50 метрів стилем батерфляй без єдиного вдиху. Саме він уважно спостерігав за встановленням рекорду. Після того, коли всі учасники активно виконали танець О.Іваненко оголосив результат. Встановлено, що 207 пар або 417 осіб одночасно затанцювали «коломийку». Це стало абсолютним рекордом України в номінації «масовий танець».

На згадку про встановлений рекорд Олег Іваненко передав дипломи за перемогу і організацію заходу голові облдержадміністрації Михайлові Вишиванюку, голові райдержадміністрації Михайлові Негричу, міському голові Ігорю Слюзару, а також організаторам цього масового заходу.

Але на танцях святкування не закінчилось. Мешканці та гості міста і району мали змогу почути пісні фіналістки дитячого євробачення Марти Квочак та заслуженої артистки України Оксани Микицай.

О 18.00 у залі засідань міської ради відбулась прес-конференція за участю першого заступника начальника головного управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації- Михайла Марцинюка, заступника голови райдержадміністрації – Лесі Білищак, заступника міського голови – Ігоря Граділя для учасників форуму та ЗМІ з питань співпраці з молодіжними громадськими організаціями, розвитку молодіжного руху.

7 листопада 2011 року в облдержадміністрації відбудеться зустріч форумчан з головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком та міським головою м.Івано-франківськ. Від Коломийської райдержадміністрації в зустрічі візьме участь голова молодіжної адміністрації Ярина Томащук.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА