друкувати


У Коломиї поставили "коломийковий" рекорд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-07 05:15:00

6 листопада під патронатом голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, в рамках всеукраїнського молодіжного форуму «Молодь-нова еліта нації», відбулось встановлення рекорду «Масове виконання коломийки у кількості більше 100 пар».

Організаторами події виступили головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області та Молодіжна адміністрація при Коломийській РДА.

Розпочалась акція з урочистого виступу представників влади міста і району, а також почесних гостей форуму: першого заступника начальника головного управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Михайла Марцинюка, заступника голови райдержадміністрації Лесі Білищак, заступника міського голови Ігоря Граділя.

На прохання взяти участь у заході відгукнулось багато молоді. Головними учасниками були колективи міста і району, які взяли участь у встановленні рекорду, а саме: танцюристи із Нижнього Вербіжа, Сопова, Печеніжина, Верхнього Вербіжа, Слободи, Мишина, Ковалівки, Княждвора, Великого Ключева. Також були колективи з Коломийського педагогічного коледжу, економіко-правового, медичного та технікуму МОД.

Член Національної параолімпійської збірної України з плавання, чемпіон України Олег Іваненко оголосив результат, котрий став абсолютним рекордом України в номінації «масовий танець»: 207 пар або 417 осіб одночасно затанцювали «коломийку».

На згадку про встановлений рекорд Олег Іваненко передав дипломи за перемогу і організацію заходу голові Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлові Вишиванюку, голові Коломийської райдержадміністрації Михайлові Негричу, міському голові Ігорю Слюзару, а також організаторам.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики