друкувати


У Коломийській ЦРБ відкрито Інтернет-центр програми "Бібліоміст"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-04 04:15:33

4 листопада 2011р. в Коломийській центральній районній бібліотеці відбулося довгоочікуване свято - відкрито центр вільного доступу до мережі Інтернет.

Ставши переможцем конкурсу програми «Бібліоміст», студентська молодь, краєзнавці і науковці, люди з обмеженими функціональними можливостями і всі бажаючі матимуть змогу оперативно і якісно отримувати необхідну інформацію, готувати наукові роботи чи обмінюватись дослідженнями з колегами України і світу.

Відкриттю центру передувала кропітка праця багатьох людей. Та перш за все ми завдячуємо старанням голови районної державної адміністрації Михайлові Негричу.

В урочистому відкритті взяли участь: голова Коломийської РДА Михайло Негрич, регіональний представник програми «Бібліоміст» в Івано-Франківській області Богдан Микицей, а також селищні голови Печеніжина, Отинії та Гвіздця.

Настоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату о. Тарас та настоятель Української Греко-Католицької Церкви о. Михайло освятили приміщення бібліотеки.

Програма «Бібліоміст» працює в Україні з 2008 року і має на меті вільний доступ користувачів до Інтернету, а завдяки цьому впровадження нових бібліотечних послуг, що сприяє зближенню читача і бібліотеки.

Завдяки прогамі «Бібліоміст» чотирьом бібліотекам: Центральній районній бібліотеці, бібліотекам-філіям селищ Отинія, Печеніжин, Гвіздець надано 15 комп’ютерів з встановленим програмним забезпеченням, 4 принтери, 4 сканери, на суму - 120 тис. грн проводяться навчальні програми для бібліотекарів на базі регіональних тренінгових центрів, також отримується постійна консультаційна підтримка через представників програми в регіонах. На підготовку бази для створення інтернет - центрів районною державною адміністрацією виділено 78 530 тис. грн.

Також сьогодні об 11. 00 відбудеться відкриття Інтернет - центру програми «Бібліоміст» в селищі Печеніжин, об 13.00 у Гвіздці, а об 15.00 в селищі Отинія.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА