друкувати


В Івано-Франківську збудують "Дім студента"?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-02 05:46:49

Зібрати під одним дахом молодіжний центр зайнятості, молодіжний бізнес-центр, представництво міжнародної організації "AIESEC", студентську бібліотеку, інтернет-кафе, студентський інформаційний центр, редакцію газети "Молодь Прикарпаття" та ще багато цікавих структур мають намір керівники Івано-Франківської обласної організації ВМГО "Молоді регіони", які спільно з низкою інших молодіжних та студентських громадських організацій виступили з ініціативою будівництва в Івано-Франківську "Дому студента".

"Ми хочемо, - прокоментував ідею лідер прикарпатських молодих "регіоналів" Олександр Когут, - щоб студент, який приїхав, скажімо, з Верховини, мав місце і можливість підготувати домашнє завдання, реферат, попрацювати в інтернеті, похарчуватись у студентській їдальні, де комплексний обід буде коштувати не більше 15 гривень".

Зі слів пана Когута, такий проект виник в результаті проведення минулого року громадської акції "Напиши листа Президенту". Розглядаючи листи, які мешканці області писали главі держави, активісти "Молодих регіонів" виокремили кілька проблем, які є найбільш актуальними для прикарпатської молоді і виявили, що прикарпатські студенти сьогодні не мають місця, де б можна було зібратись і поспілкуватись. Так і виникла ідея створення "Дому студента".

Як стверджує політик, незважаючи на те, що проект потребує значних фінансових вкладень (йдеться про будівництва п’ятиповерхової будівлі, в якій працюватиме чималий персонал та використовуватиметься досить недешеве устаткування) сьогодні для реалізації проекту є всі умови. Зокрема, кілька відомих на Прикарпатті комерційних структур вже погодились надати такому будівництву свою фінансову та практичну підтримку. Та для того, щоб гарантувати успіх ініціативи, вона потребує підтримки обласної та міської влади. Відтак, О.Когут та кілька його колег по громадській діяльності з громадської організації "Спілка івано-франківських студентів", студентського профкому Івано-Франківського національного медичного університету, громадських організацій "Клуб виборців" та "Прикарпатська студентська спілка" підготували та направили на адресу голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та міського голови обласного центру Віктора Анушкевичуса листа з проханням посприяти виділенню місця під будівництво центру та включення вказаного проекту до плану соціально-економічного розвитку Івано-Франківська.

Автор: Сергій БІЛИЙ