друкувати


Президент Українського союзу промисловців і підприємців запропонував ввести податок на розкіш

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-02 10:45:51

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах висловив пропозицію в рамках доопрацювання Податкового кодексу ввести податок на розкіш.

"Це в першу чергу податок на нерухомість, особливо податок на розкіш. Це є у всіх державах, і при розумному підході з урахуванням реальної платоспроможності і рівня життя громадян нам необхідно такий податок вводити в дію, щоб не було, так би мовити, демонстративного споживання на тлі того, що багато людей відчувають погіршення свого життя", - сказав Анатолій Кінах, пише Дело.

Кінах зазначив, що за допомогою податку на розкіш можна збирати суми податків набагато більші, ніж те, що намагаються взяти з дрібних підприємців з введенням Податкового кодексу.

"Я впевнений, що в контексті вдосконалення Податкового кодексу потрібно звернути увагу на деякі чинники, які дають можливість поповнити державну скарбницю на порядок більше, ніж суми, які намагаються зібрати з тих же дрібних підприємців", - прокоментував Кінах.

Як повідомлялось, наразі влада вивчає можливість додаткового оподаткування осіб, які мають великі прибутки, заявив президент Віктор Янукович.

Глава держави також додав, що великий бізнес має "допомагати країні в тих програмах, які сьогодні держава ще не здатна виконувати".

Джерело: ТСН