друкувати


Французькі та українські джазмени збирали у Івано-Франківську "Жінку-рибу"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-28 12:15:12

Через півроку після фестивалю «Старе кіно по-новому», Івано-Франківськ знову споглядає німе кіно початку ХХ століття під звуки джазової музики. Щоправда цього разу до українських фільмів додалися ще й французькі. А разом з вітчизняними музикантами імпровізації до зображень створювали французи.

Двоє відомих у світі кларнетистів напередодні виступу у Івано-Франківську дали майстер-клас початківцям. Не знадобилися навіть інструменти, адже ділилися Крістоф Роше та Жак ді Донато найсокровеннішим — власним відчуттям звуку та ритму. Натомість на концерті різноманітних джерел для видобутку звуку було надзвичайно багато. Своєрідний акомпанемент їм склали ві-джеї. Їхня робота — також імпровізація, щоправда візуальна.

Глядачів дійства, серед яких — і міський голова з дружиною, перед концертом зустріли інтермедією. Майже десяток фотоколажів на урбаністичну тематику та 15 живописних робіт, у яких фігурує містична риба, тут недаремно. Дійство, до якого залучили також мімів, назвали «Збирання тіла риби».

Сам концерт отримав назву «Жінка-риба». Без інтермедії та з іншим наповненням — адже імпровізацію неможливо відтворити вдруге, — вже завтра його продемонструють у Києві. Щоправда, там україно-французький проект називатиметься «Портрети» і доповнить собою програму 41-го міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Джерело: Радіо «Західний полюс»