друкувати


Дітлахи з імунодефіцитом знаходять розраду в мотанках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-28 02:00:48

Ці діти живуть зі страшним діагнозом — віл-інфекція. Таких, як вони у місті десятки, як правило з неблагополучних сімей, тому турбуються про них мало. Однак саме ці малюки ще вірять у дива та полюбляють гратися ось такими оберегами наших предків. Маленькі майстрині впевнені — лялька-мотанка здатна забрати їхню хворобу.

Цікавий майстер клас організували в івано-франківському благодійному фонді «Солідарність». Там створили 3 групи віл-інфікованих, загалом близько 40 малюків. Таємницям українських мотанок їх навчає відома на Прикарпатті майстриня Галина Карпова. У ці ляльки жінка закохана давно, каже вміє намотувати близько 15 видів подібних іграшок. Все що знає передає дітям.

Такі зустрічі — це не лише практичний майстер-клас, але й звичайне живе спілкування. А воно корисне для будь-якої дитини. Тим паче більшість із цих малюків ще не знає про свій статус віл-інфікованого. Тож подібні зібрання, каже психолог, дають в першу чергу моральну підтримку.

Нова програма для віл-інфікованих дітей розроблена на 2012 рік. Вона, кажуть фахівці, передбачає не лише подібну групову терапію, але й підтримку у лікуванні та харчуванні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»