друкувати


Із турне по США повернулися актори Івано-Франківського музично-драматичного театру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-28 01:00:28

Із закордонного турне по Сполучених Штатах Америки повернулися актори Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

З 14 по 25 жовтня понад 3 тисячі глядачів з 5-ти американських міст (Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Філадельфії, Клівленду, Чикаго), змогли переглянути резонансну в Україні виставу «Солодка Даруся» за однойменним романом Марії Матіос в прекрасній постановці прикарпатського театру. Під час представлення вистави у Філадельфії серед почесних гостей був Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Олександр Моцик.

«На наших гастролях побувало багато представників інтелігенції української діаспори. Були науковці, художники, актори, журналісти, – поділився враженнями з журналістами обласних мас-медіа директор театру, заслужений артист України Ростислав Держипільський. – Ми давали інтерв'ю на радіо і телебаченні. Були прямі ефіри, зокрема, у Чикаго з відомим журналістом Данилом Яневським. З нами, як зазвичай, в турі була наша шановна Марія Василівна Матіос».

Впродовж цього року Івано-Франківський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Івана Франка, Коломийський драматичний театр ім. Івана Озаркевича, Івано-Франківський академічний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки, за словами начальника управління культури облдержадміністрації, заслуженого працівника культури України Володимира Федорака, за сприяння обласної влади взяли участь не лише у престижних Всеукраїнських фестивалях, а й у мистецьких заходах, які проводилися на території Польщі, Словаччини, Чехії, Литви, Молдови, Білорусі, Канади та США.

«Як бачимо, успішно розвиваються сфери впливу нашого українського театру. І це тішить», – сказав Володимир Федорак.

Довідково: Поїздку молодих акторів обласного центру Прикарпаття у США профінансувала компанія Meest-America Inc. (президент Ростислав Кисіль). Уродженець Львівщини, с.Голишів Жидачівського району, 51-річний бізнесмен і меценат Ростислав Кисіль видає газету «Міст», яку готують у Львові, розповсюджують у США та Канаді.

Він також є членом спостережної ради університету "Львівський Ставропігіон", третього в Україні після Києво-Могилянської та Острозької академій. Концепція діяльності "Львівського Ставропігіону" передбачає становлення освітнього закладу європейського рівня. Університет "Львівський Ставропігіон" розвиває наукові контакти з вітчизняними та зарубіжними навчальними й науково-дослідними інституціями, надає можливість стажування за кордоном.

Власник фінансово-промислової корпорації «Росан» Ростислав Кисіль став великим бізнесменом за океаном, у Канаді і США. Закінчив Львівський політехнічний інститут (1984), за фахом інженер-будівельник. Життєве кредо: бути потрібним людям. Хобі: робота, езотерика, гори, подорожі, рухливі види спорту.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА