друкувати


Картинна галерея Національного заповідника "Давній Галич" згуртовує митців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-28 12:00:39

У Галичі - давній столиці князівства, уже витворилося середовище, яке щомісячно знайомиться з чудовими творами мистецтва, творцями яких є наші сучасники – як наші земляки, так і митці з інших регіонів. Згуртовує усіх Картинна галерея Національного заповідника «Давній Галич».

Зусиллями цієї провідної установи галичан та гостей міста ознайомили з творчістю художника Кузіва Богдана.

Про себе автор робіт говорить небагатослівно: «…Приємно вражений, що моя виставка на рідній землі – у Галичі, зібрала таку велику громаду. Сам я родом з Озерян, поблизу Бурштина. Згодом моя родина переїхала до обласного центру… Їдучи до бабусі в село, я все милувався старим мостом, хвилями Дністра, шукав поглядом на горі старостинський замок… В живописі я ціную реалізм, тут немає права на помилку і фальш. Я люблю кольори, ними можна відобразити все, що бачиш. У природі я шукаю її первозданні місця, природа мене вабить з дитинства...».

Зі своїм баченням творчості Богдана Кузіва присутню громаду ознайомили його найближчі друзі. З вітальним словом виступив товариш «по цеху» художник Володимир Сірко, який певний час був його викладачем: «…Я мав приємність вчити і вчитися у Богдана. Він сьогодні представив чудесні роботи. Він творить так, що інші можуть позаздрити. Богдан у творчому пошуку рухається вперед. У тонкощах його робіт простежується справжнє мистецтво. Творчість такого художника, нашого земляка є явищем у мистецтві. Його акварелі виконані в найскладніших техніках, завжди привертають увагу. Богдан легко справляється з найскладнішими завданнями у живописі…».

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА