друкувати


Двадцять школярів Прикарпаття навчаються на волонтерів у Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-27 02:40:41

По 30 жовтня в Опольському воєводстві Республіки Польща на запрошення Маршалка перебуватимуть 20 прикарпатських школярів та двоє учителів в межах проекту «Волонтерство: для дружби та співробітництва».

З Івано-Франківська на волонтерські навчальні тренінги до м.Ополє школярі з різних районів нашої області виїхали ще 21 жовтня у супроводі вчителів Рогатинської спецшколи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів Надії Женчук та Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Оксани Римар.

Як зазначено у відповідному розпорядженні облдержадміністрації, «за рахунок коштів головного управління освіти і науки, передбачених на реалізацію програми розвитку освіти Івано-Франківщини до 2015 року». Супровід учасників поїздки за кордон, відповідно до згаданого розпорядження №700 «Про відправлення групи дітей до РП (м.Ополє)», безкоштовно забезпечує управління МНС України в області.

Довідково: Найменше воєводство Польщі, Опольське, з яким Івано-Франківська область дружить і співпрацює уже 10 років, це одне із 11 земських повітів. Утворене 1 січня 1999 року в результаті адміністративної реформи. Столиця воєводства – місто Ополє (Opole) – розташоване на річці Одрі за 85 км на південний схід від Вроцлава. У середньовіччі Ополє було столицею самостійного князівства.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА