друкувати


У "Дзизі" проекти Ярослава Першка та Яцека Яґельського

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-27 01:00:21

У п'ятницю 28 жовтня о 17:00 у галереї "Дзиґа" (м.Львів, вул. Вірменська,35) відбудеться відкриття проектів відомих сучасних польських митців Ярослава Першка та Яцека Яґельського.

Ярослав Першко створить інсталяцію "Пейзаж", а Яцек Яґельський - інсталяцію "Час безгоміння".

Довідка: Jarosław Perszko: Скульптор, інсталятор, перформер, доктор наук. Народився 1962 року. Навчався в Університеті ім. Миколи Коперника в Торуні (факультет образотворчих мистецтв).

У 1998 році отримав диплом з відзнакою в майстерні скульптури професор Ханни Бжушкевіч. 1989-1990 рр. – працював асистентом професора Адольфа Решко в Інституті Скульптури Університету ім. Миколи Коперника.

З 1997 року Першко - науковий працівник в Інституті живопису і скульптури Білостоцького Політехнічного Інституту.

У 2008 році він отримав ступінь доктора наук за працю "Proces jako element wartości artystycznej dzieła".

Першко є ініціатором, один із засновників і голова міжнародного об'єднання "ARTYŚCI W NATURZ". Є куратором мистецьких фестивалів. Отримав багато державних нагород у сфері мистецтва та освіти.

Jacek Jagielski: Скульптор, інсталятор, викладач. Народився 1956 року. Закінчив Художню Академію в Познані за спеціальностями скульптури (prof. Józef Kopczyńskiej) i малюнку (prof.Jarosław Kozłowskiej). Отримував нагороду міністра культури Польщі. Викладає у Художній Академії в Познані

Його роботи – це, як правило, просторові об'єкти, створені з традиційних матеріалів (кераміка, камінь, бронза). Зазвичай художник створює напруженість у скульптурі - противага каменів або пір'я птахів. Твори Ягельського, здається, підривають закон тяжіння – вони є в напрузі, або тільки злегка рухаються.

Роботи Ягельського знаходяться в колекціях у галереях в Уяздовському замку, в Данії, Німечині, Польщі. А у приватних колекціях роботи Ягельського є чи не на всій земній кулі: у США, Новій Зеландії, Чехії, Німеччині...