друкувати


Відбулось засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 04:40:20

25 жовтня 2011 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось засідання колегії райдержадміністрації за участю начальників відділів і управлінь, сільських, селищних голів. В роботі колегії взяла участь заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Корюкіна Зеновія Миколаївна.

Розпочав засідання колегії райдержадміністрації Михайло Негрич з представлення новообраного Великоключівського сільського голови М’якущака Ярослава Юрійовича та начальника архівного відділу райдержадміністрації Галькович Уляни Валеріївни.

По першому питанню «Про дотримання санітарно-епідеміологічного режиму та здійснення профілактичних заходів щодо недопущення поширення грипу та гострих респіраторних захворювань в закладах освіти району» доповідав Мирослав Бодейчук - начальник відділу освіти райдержадміністрації, який зазначив, що в усіх закладах освіти введено посади шкільної медичної сестри, закуплено на 50 тисяч грн. медикаментів, проводиться влаштування і організація роботи медичних пунктів, зокрема забезпечення їх медичним обладнанням, бактерицидними лампами, засобами індивідуального захисту. Згідно щотижневого моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ, який проводиться Коломийською районною санітарно-епідеміологічною станцією, епідеміологічна ситуація у районі залишається благополучною. Спалахів чи групових випадків не зареєстровано, в тому числі і в організованих колективах.

Про виконання бюджету району та районного бюджету за 9 місяців 2011 року доповідали Оксана Попадюк – начальник фінансового управління райдержадміністрації та Світлана Лубоцька – начальник Коломийської ОДПІ, які доповіли, що бюджет району за 9 місяців 2011 року в цілому виконаний на 105,3 відсотка у порівнянні до уточненого плану на 9 місяців 2011 року. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року надходження коштів до загального фонду бюджету району збільшилися на 1058,4 тис. грн. або на 5.8 відсотка.

Про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 9 місяців 2011 року доповідав Любомир Касіян – начальник управління економіки райдержадміністрації, який сказав, що протягом звітного періоду робота райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування спрямовувалась на виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району. За 9 місяців 2011 року середній розмір пенсій в районі зріс із 904,11 рнг., на початок 2011 року, до 949,03 грн., станом на 01.10.2011 року, або на 4,9 відсотки. Виплата пенсій проведена у визначених законодавством термін. Середня чисельність населення району склала 100925 осіб, з них 12721 особа проживає в селищах міського типу та 88204 особи – в сільській місцевості. Середньомісячна номінальна заробітна плата робітників і службовців на великих і середніх підприємствах за звітній період склала 1623 грн., що перевищує рівень мінімальної заробітної плати та прожитковий мінімум для працездатної особи та на 8,4 відсотка більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. За 9 місяців 2011 року в районі створено 466 нових робочих місць. Намолочено зерна зернових та зернобобових культур – 54934 тонни з площі 15040 га, середня урожайність становить 34,5 центнера з гектара. Ведуться роботи по зміцненню матеріально-технічної бази закладів освіти, культури, медицини району.

Крім того, Любомир Касіян – начальник управління економіки райдержадміністрації доповідав про роботу ринків та організацію торгівлі на ринках. В районі діють 4 ринки: ринок ТОВ «Потенціал» в смт.Отинія, ринок в смт. Печеніжин, ринок в смт. Гвіздець, ринок ПП «Богатир» в с.Коршів. На даний час проводиться робота щодо приведення діяльності ринків у відповідність до діючих вимог.

Про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами за 9 місяців 2011 року доповідала Олеся Коваленко – завідувач сектором контролю апарату райдержадміністрації, яка сказала, що за 9 місяців 2011 року сектором контролю апарату райдержадміністрації опрацьовано 3130 документів, з них взято на контроль 927. Протягом звітного періоду на контролі перебувало 198 розпоряджень голови райдержадміністрації.

За результатами засідання колегії райдержадміністрації прийняті відповідні рішення.


Джерело: Прес-служба Коломийської РДА