друкувати


У Івано-Франківську покажуть "Жінку-рибу"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 02:15:22

Інтернаціональна імпровізація. Лише два україно-французьких джазових концерти в Україні. Пощастило Івано-Франківську та Києву.

Скрипаля Романа Рося на Прикарпатті знають як рушійну силу місцевого джазового руху. А от Жак ді Донато тут вперше. Відомого у світі кларнетиста, професора кількох консерваторій, приєднатися до проекту запросив колега Крістоф Роше. Останній вже побував наприкінці 90-х в Карпатах з музичною імпровізаційною музикою, яку тоді поєднали з традиційними гуцульськими мелодіями.

Справжні музиканти можуть обійтися навіть без інструментів. На майстер-класі для прикарпатських джазистів-початківців відомі французи ділилися найважливішим — власним відчуттям звуку та ритму. Під час майбутнього концерту музиканти стануть учасниками особливої кіноісторії, яку творитимуть наживо ві-джеї.

У арсеналі майстрів візуальних ілюзій — не лише власні творчі доробки та концертне відео, але й кращі зразки німого кіна. Як давнього українського, а точніше — радянського, так і французького. Наступний концерт у Києві відбудеться в рамках 41-го міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Концерт у Києві буде геть іншим — запевняють його учасники. Адже імпровізацію неможливо відтворити. Називатиметься столичне дійство — «Портрети». А от для реалізації проекту у Івано-Франківську обрали більш чудернацьку назву — «Жінка-риба». Перед концертом запланували виставку світлин, картин і перформенс на тему «Збирання тіла риби».

Джерело: Радіо «Західний полюс»