друкувати


У Збройних Силах тривають заходи в рамках підсумкової перевірки за 2011 навчальний рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-25 10:15:18

Цього тижня у військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України підбиватимуть підсумки за 2011 навчальний рік.

Так, у 128-ї окремій механізованій бригади, що на Закарпатті, головний іспит року приймає комісія управління 13-го армійського корпусу під керівництвом командира армійського об’єднання генерал-майора Сергія Попко.

– Головна увага приділятиметься категорії командир роти – батареї, адже наступний рік визначений начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України Роком командира-лідера та фізичної підготовки і спорту, – зазначив генерал-майор Сергій Попко.

Під час планового заходу буде проведено контрольні заняття та тестування з мобілізаційної, спеціальної та загальновійськової підготовки, зокрема, вогневої й фізичної, а також перевірено знання військових статутів, основ повсякденної діяльності та гуманітарної підготовки.

В рамках робочої поїздки на Закарпаття комісія відвідає військові частини Виноградівського та Ужгородського гарнізонів. Також заплановані зустрічі командира корпусу генерал-майора Сергія Попко з першими особами органів державної влади та місцевого самоврядування області.

У Рівному для військовослужбовців частин гарнізону підсумкова перевірка за 2011 навчальний рік розпочалася зі стройового огляду під загальним керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки начальника штабу – першого заступника командира 13-го армійського корпусу полковника В’ячеслава Курилюка.

У Тернополі, в 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді впродовж наступних днів буде оцінено професійні навички військовослужбовців, а також всебічно проаналізовано готовність з’єднання до виконання завдань за призначенням.

Професійну підготовку військовослужбовців перевіряє комісія 13-го армійського корпусу, яку очолює начальник ракетних військ і артилерії армійського об’єднання полковник Володимир Миронюк.

За його словами, за підсумками командирського збору 13-го АК, що відбувся на Рівненському загальновійськовому полігоні влітку цього року, тернопільських артилеристів визнано кращими в армійському об’єднанні. Крім того, високі результати в ході командно-штабного навчання “Адекватне реагування – 2011” продемонстрували тернопільські протитанкісти, які під час дослідницьких маневрів посилювали батальйон 300-го окремого механізованого полку.

Начальник ракетних військ і артилерії армійського об’єднання особисто провів опитування військовослужбовців бригади під час стройового огляду, відзначивши непогану підготовку особового складу до головного іспиту року з предметів, що перевірялися.

Джерело: Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м.Львів)