друкувати


Про давню традицію збиратися на толоки згадали на Косівщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-21 04:40:12

Недобудовані мости, зруйновані берегоукріплення, дороги та інше — такий спадок лишили після себе стихії 2008 і 2010 років.

І хоч немало об’єктів включено до фінансування з державного бюджету, але за браком коштів припинено чимало робіт.

Про добру давню традицію збиратися на толоки згадали у віддаленому селі Косівщини Бабині. Через зсуви тут було понищено дороги, зруйновано береги. Спільними зусиллями за два дні було ліквідовано один з найнебезпечніших обривів. Бабинські майстри збудували добротну кашицю, яка слугуватиме ще багато років наступним поколінням. Тішаться люди, що одну з наболілих проблем вирішено, але є ще декілька зруйнованих відрізків шляху, які необхідно відремонтувати до приходу зими.

Відгукнулись на ці проблеми голова Косівської районної ради Андрій Клуб та інші представники влади, які зустрілися з активом села. Все добре обміркували і обговорили, як вирішити побудову кашиць, ремонт дороги, забезпечення матеріалом та інше. Домовилось із дирекціями Національного парку «Гуцульщина», «Райагролісу», ДП «Кутський лісгосп» про забезпечення зруйнованих об’єктів лісоматеріалами.

Першим відгукнувся НПП «Гуцульщина». 20 м куб. деревини завезли у Бабин на першочерговий об’єкт. А незабаром лісоматеріали буде завезено на будівництво інших об’єктів. Щоб переконатися, що вже зроблено, голова районної ради Андрій Клуб навідався до Бабина. Разом із сільським головою і представником районної ради оглянули новозбудовану кашицю і відремонтовану дорогу. Також оглянули всі небезпечні ділянки шляху, які планують завершити у цьому році.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК