друкувати


Прикарпатські каратисти виступили на World Kanazawa Cup

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-21 02:40:32

Нещодавно у Києві відбулася історична спортивна подія. До столиці України приїхав всесвітньовідомий майстер карате шотокан японець Хіроказу Каназава (10 дан), який є керівником Міжнародної федерації шотокан карате (SKIF). У спорткомплексі Київського політехнічного інституту відбувся семінар сенсея та міжнародний турнір World Kanazawa Cup 2011.

У семінарі та змаганнях взяли участь двоє прикарпатських спортсменів. Тренер Володимир Прокопів розповів кореспонденту sport.if.ua про цю подію.

«Загалом семінар та міжнародний турнір відбувалися протягом чотирьох днів, 12-16 жовтня, — говорить Прокопів. — Подія була присвячена 80-річчю сенсея. Під час семінару себе вдосконалювали 150 учасників. А в міжнародному турнірі взяли участь близько 400 спортсменів з 12 країн. Бої відбувалися на чотирьох татамі і тривали з 9:00 ранку до 21:00 вечора».

Володимир Прокопів теж виступив на World Kanazawa Cup. В індивідуальному ката (формальні вправи) категорії 20-35 років, де змагалися 18 учасників, він зайняв друге місце. Наш краянин пройшов чотири тури.

Назар Боринець з Бурштина виступав у індивідуальному куміте (поєдинки). В категорії 16-17 років він виграв три поєдинки, але потім поступився у фіналі спортсмену з Харкова, а у сутичці за бронзову медаль поступився представнику Туреччини 1:2. Загалом у цій категорії змагалися 26 спортсменів.

Нині наші каратисти готуються до Кубка України, який запланований у Харкові на початок листопада. Спортсмени представляють івано-франківський спортивний клуб «Воїн».