друкувати


Івано-Франківська міськрада також зреагувала на вирок Юлії Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-21 09:00:27

Депутати Івано-Франківської міськради слідом за своїми обласними колегами прийняли сьогодні звернення до Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, керівництва Генеральної прокуратури України та парламентських фракцій, в якому засудили політичні репресії, що, за їх словами, мають місце сьогодні в Україні.

«Після президентських виборів 2010 року, – зазначається в заяві, – розпочалось тотальне згортання демократичних процесів, демонстративне порушення прав і свобод людини… В країні відбувається стрімка криміналізація країни, проводиться політика, яка суперечить європейській правовій традиції і культурі, ставить під загрозу європейська інтеграція і сама історична перспектива України».

При цьому, як стверджують автори звернення, кримінальні переслідування стосуються виключно представників опозиційних політичних сил: Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, інших колишніх урядовців, учасників підприємницького майдану, учасників «Тризубу» та ВО «Свобода», а вирок проти Ю.Тимошенко є рубіконом, «за яким відбувається знищення реальної опозиції та встановлення дикторського режиму».

Слід зазначити, що прийнята сьогодні заява не містить жодних вимог, а натомість закликає «гуртуватися, вистояти і перемогти», що з огляду на перелік адресатів звернення виглядає щонайменш дивно.

Звернення підтримали 37 депутатів з 44 зареєстрованих у сесійній залі, проти висловились двоє. Чим на сесіях займаються ще п’ятеро народних обранців – залишається лишень здогадуватись…

Автор: Сергій БІЛИЙ