друкувати


Вожаком наркобанди був студент івано-франківського вузу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-20 03:15:06

У кінці вересня минулого року в Івано-Франківську одночасно затримали трьох молодиків, які розповсюджували серед франківців важкі синтетичні наркотики. Наркоділки потрапили в поле зору правоохоронців ще у серпні.

У процесі оперативно-розшукових заходів оперативники дедалі більше переконувалися: в місті заявилася організована злочинна група, учасники якої мають далекосяжні плани щодо особистого збагачення шляхом реалізації на нелегальному ринку особливо небезпечного наркотичного засобу – психотропної речовини амфетамін.

Організатором групи був 23-річний студент одного з івано-франківських вишів. До заняття незаконним «бізнесом» він спочатку залучив старшого брата, а за деякий час повноправним учасником групи став ще один мешканець обласного центру, студент коледжу. У злочинній групі був чіткий розподіл ролей, молодики дотримувалися певних умов конспірації при здійсненні операцій продажу-купівлі доз психотропної речовини, розрахунків з клієнтами.

Хай там як, але міліцейським оперативникам вдалося ретельно задокументувати злочини учасників цієї спільноти і припинити злочинну діяльність розповсюджувачів наркотиків.

Кожного з членів групи затримали з наявними речовими доказами, коли молодики здійснювали операції з продажу амфетаміну. У них вилучили фольгові згортки з дозами наркотиків, а також гроші, отримані злочинним шляхом. До прикладу, за реалізацію на чорному ринку 1 грама амфетаміну зловмисники отримували майже 1600 гривень. В окремі дні збувальники продавали від 4 до 10 фольгових згортків.

Після викриття у наркозлочинах усіх трьох осіб заарештували, проти них було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 статті 307 Кримінального кодексу України. В ході досудового слідства фігуранти повністю визнали свою вину. Враховуючи признання і каяття, суд постановив обрати учасникам злочинної групи покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.3 статті 307 Кримінального кодексу України. Згідно з вироком суду організатора злочинної спільноти засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк три з половиною роки, інші двоє проведуть у в’язниці по 3 роки. Підлягає конфіскації усе майно, що перебуває у власності засуджених.

Джерело: Газета «Репортер»