друкувати


Спортсмени івано-франківського "Бескиду" перемогли у видовищних боях в Тернополі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-20 04:15:38

У п’ятницю, 14 жовтня, в Тернополі троє спортсменів Професійного центру тайського боксу та мікс-файту «Бескид» взяли участь у турнірі з фрі-файту дивізіону Еліта. Того вечора відбулося 10 боїв: три рейтингові поєдинки і сім боїв в рамках фіналу тернопільського реаліті-шоу, телепроекту «Мій лицарський хрест».

Головний тренер клубу «Бескид» Андріан Петрущак поділився враженнями від поєдинків з кореспондентом sport.if.ua.

«Бої відбувалися на театральній площі Тернополя, — розповідає тренер. — Відкрите повітря, температура +40С, дощ, ринг без накриття, якому було настільки слизько, що не те що атаки проводити, а переміщатися було неможливо. Але навіть усе ці екстремальні умови ніяк не вплинули на бажання бійців провести яскраві та безкомпромісні бої».

У першому бою цього вечора зійшлись спортсмен «Бескиду» Василь Янко і Тарас Титаренко з Долини. Бій був рейтинговим.

«Інтрига цього поєдинку була в тому, що це був бій-реванш, так як Василь уже перемагав Титаренка кілька місяців тому, — каже Андріан Петрущак. — Відзначу, що Тарас Титаренко є другим номером українського рейтингу спортсменів фрі-файту дивізіону Еліта. Бій почався з очікуваної «розвідки», але дуже швидко набрав агресивної манери. Одразу стало видно, що кожен зі спортсменів не збирається здаватися. Через те, що ринг був дуже слизьким Василь одразу зрозумів, що в стійці працювати він не зможе, тому почав проходити супернику в ноги і проводити високоамплітудні кидки. В партері перевага переходила від одного бійця до іншого. Кілька разів Янко опинявся в небезпечному положенні, але вчасно уникав больових прийомів.

І знову стійка. Суперники час від часу обмінювались одиночними ударами і знову бій переходив в партер. В один момент Василь виходить на больовий прийом «омоплата», Титаренко блокує його, та все таки віддає Янку позицію. Утримуючи руку Титаренка на «омоплаті», іванофранківець проводить задушення ззаду. Як результат — прекрасна перемога Василя Янка у третьому раунді задушливим прийомом!»

«Другим з наших хлопців на ринг піднявся Олег Іванків, — продовжує тренер. — Бій був у рамках телепроекту «Мій лицарський хрест». Його суперник — тернопільський боєць Назар Процаюк, фіналіст цього телепроекту. Дощ і слизький ринг поламали усі плани і задумки Олега. Але бій все одно вийшов яскравим. Спортсмени більше працювали в стійці, дуже часто мінялися ударами. Треба віддати належне тернопільському спортсмену, який вів бій на характері, тримаючи невелику перевагу. Але досвідчений Олег Іванків все ж знайшов помилку в діях суперника і переламав хід поєдинку: у третьому раунді, коли суперник почав наносити свою чергову серію ударів, Олег в розріз наносить акцентований хай-кік. Процаюк в нокауті, бій зупинили — перемога Олега Іванківа нокаутом в третьому раунді!»

«Заключним боєм вечора була зустріч Андрія Савки («Бескид») і Михайла Федорика з Тернополя. Цей бій, який також відбувався в рамках телепроекту, обіцяв бути найяскравішим, але став найкоротшим, — говорить Андріан Петрущак. — Гонг. Обидва спортсмени переміщаються і придивляються один до одного. Федорик без підготовки починає прохід в ноги. Андрій зустрічає його прицільним мідл-кіком і захоплює шию суперника для проведення задушення «гільйотина». Михайло Федорик пробує вирватися, але захват тільки затягується міцніше і йому нічого не залишається, як здатися. Результат — перемога Андрія Савки задушливим прийомом «гільйотина» в першому раунді!»

За словами Андріана Петрущака, вже на цих вихідних спортсмени «Бескиду» виступлять на чемпіонаті області з фрі-файту. Змагання відбудуться у залі №2 спорткомплексу ІФНТУНГу.