друкувати


Епідемію ожиріння оголосили медики в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-19 03:15:43

Епідемію ожиріння оголосили медики в Україні. Через малу активність і неправильне харчування половина населення країни страждає від надмірної ваги.

Занадто заклопотаними стали українці, тому і не встигають нормально харчуватися, скаржаться дієтологи. А це одна з головних причин ожиріння. Фастфуди - найшкідливіша українська спокуса. Швидка їжа як бомба сповільненої дії, результат миттєвого перекусу позначається і на фігурі, і на здоров'ї за кілька років. Втім голодних людей це не лякає, до фастфудів щоденні обідні черги.

У США, де надмірну вагу має кожен 5-й мешканець, вже давно оголосили боротьбу фастфудам. Минулого тижня дружина президента США Мішель Обама влаштувала багатотисячну спортивну акцію: стрибала та робила вправи разом із молоддю, виступаючи проти дитячого ожиріння.

Скидати зайві кілограми українці поспішають до спортзалів. Однак лише стрибками і тренажерами проблему не вирішити, вважають тренери.

Вітчизняні лікарі ставлять у приклад Японію та Китай. Там рівень ожиріння мінімальний. Секрет стрункості полягає у дієті з морепродуктів, овочів та фруктів. Жителі Сходу також влаштовують масові щоденні спортивні заняття.

Джерело: Освітній портал