друкувати


Тиждень знань правил безпеки життєдіяльності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-19 01:00:46

Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється щось прикре. Особливо вразливими у непередбачуваних ситуаціях є діти. Їм бракує обережності, спритності та елементарного життєвого досвіду, щоб уникнути лиха.

Перші уроки безпеки маленький громадянин отримує, звісно у колі сім’ї та дошкільних навчальних закладах. Докладніше такі проблеми розглядають уже у дошкільних навчальних закладах «Основи здоров’я». Частими гостями на таких уроках в школах Коломийщини є й працівники пожежно-рятувальної служби. Днями вони завітали, в рамка проведення „Тижня знань правил безпеки життєдіяльності”, до вихованців дошкільного навчального закладу с.Остапківці, с.Малий Гвіздець, с.П’ядики, с.Коршів.

Спілкуючись з дітьми, працівники МНС пересвідчилися , що певний багаж знань правил безпеки життєдіяльності у дітей є. Діти  охоче ділилися своїми знаннями, вони добре знають як поводити себе під час пожежі, з отруйними речовинами, під час перебування у воді, на льоду та як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету.

Такі зустрічі із рятувальниками є надзвичайно пізнавальними та повчальними – у цьому впевнені і учні, і педагоги. Відчувається, що навчальний процес загалом та з основ безпеки життєдіяльності зокрема, в освітніх закладах поставлено на вельми високий рівень. Неабияка заслуга у цьому керівників, вчителі, та вихователів. Особливо добре діти засвоюють інформацію, почуту, так би мовити, з перших вуст – від працівників пожежно-рятувальної служби.

Джерело: Коломийське РВ Управління МНС України в Івано-Франківській області