друкувати


Міліція Городенківщини провела успішну операцію з нейтралізації рекетирів-«кришувальників»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-17 12:00:26

Міліція Городенківщини провела успішну операцію з нейтралізації групи кримінальників, котрі зазіхали на матеріальні цінності підприємця. Мешканець сусідньої Чернівецької області, який займається виробництвом у Городенківському районі, звернувся за допомогою до правоохоронців після того, як невідомі особи, погрожуючи знищенням його майна, вимагали в нього щомісячної сплати 4000 гривень.

«Данина» з боку приватного підприємця нібито мала уберегти виробничника від невтручання будь-кого в його підприємницьку діяльність. Мовляв, справно платитимеш гроші, і будеш у повній безпеці. При цьому приїжджі особи зажадали від чоловіка відразу сплатити першу суму, призначивши йому зустріч у вказаному місці.

Як повідомив виконувач обов’язків першого заступника начальника Городенківського райвідділу міліції Сергій Смижук, усіх громадян, котрі вимагали гроші з підприємця, затримали безпосередньо на місці скоєння злочину, під час отримання ними жаданої суми. В означене місце підозрювані у вимаганні прибули на двох автомобілях, а у розмові з підприємцем вели себе, наче виняткові «господарі» його долі. Щоправда, після того, як всі троє опинилися на асфальті і в кайданках, виглядали пригніченими.

Затриманими виявилися особи, кожен з яких раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різних видів злочинів. До прикладу, за плечима одного з них – ув’язнення за навмисне убивство, інші відбували покарання за крадіжки і заподіяння тілесних ушкоджень.

Здирників, а йдеться про осіб з Коломийського і Снятинського районів віком 25-47 років, взято під варту. Щодо них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 189 Кримінального кодексу України (Вимагання, санкція статті позбавлення волі строком від 3 до 7 років). Крім того, працівники міліції мають ґрунтовні підстави підозрювати найстаршого з цієї так званої «криші» у збуванні наркотичних засобів. В ході санкціонованого обшуку з місцем його проживання оперативники виявили майже 70 грамів марихуани, які зловмисник зберігав з метою збуту.

Джерело: Газета «Репортер»