друкувати


Європейський тиждень місцевої демократії в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-13 03:40:34

В рамках проведення інформаційної кампанії на виконання Указу Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" в Івано-Франківському обласному центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій 11 жовтня 2011 року відбулося засідання "круглого столу" на тему "Соціально-економічні права молодих громадян на місцевому рівні".

Участь у засіданні взяли Володимир Ковальчук – перший заступник начальника Головного управління юстиції в Івано-Франківській області, депутат обласної ради, заслужений юрист України, Володимир Попович – заступник голови Державної податкової адміністрації в області, депутат обласної ради, Руслан Панасюк – керівник Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська, магістр державної служби, Василь Струтинський – в.о. керівника Реєстраційної палати м.Івано-Франківська, працівники Молодіжної адміністрації області, представники "Школи лідерів", активісти молодіжних громадських організацій.

Під час круглого столу було обговорено актуальні питання про права та свободи людини, про основи податкової системи та основні положення Податкового кодексу Україні. Окрему увагу учасники заходу зосередили на важливості ефективності надання послуг та підвищенні якості послуг відповідно до професійних та етичних норм в Центрі з обслуговування платників податків та в Центрі надання споживачам адміністративних послуг.

В процесі обговорення молоді люди ознайомилися також з європейськими стандартами та кращими практиками місцевого і регіонального розвитку, з принципами та досягненнями місцевої і регіональної демократії.

Проведення заходу було націлене на активізацію процесів розповсюдження інформації щодо принципів місцевої і регіональної демократії, сприяло обізнаності молодих людей щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення їх до цього процесу.