друкувати


Ліквідатори аварії на ЧАЕС мають право на увагу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-13 01:00:26

У середу, 12 жовтня 2011 року відбулася зустріч голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича й міського голови Ігоря Слюзара з з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

Були озвучені основні проблеми чорнобильців краю: довгострокове перебування справ у судах, неуважне ставлення працівників управлінь Пенсійних фондів міста і району, необхідність збільшення фінансування на лікування інвалідів та забезпечення їх щорічного оздоровлення.

Зокрема, йшлося про організацію оздоровлення чорнобильців у санаторіях Трускавця та Моршина, диференційований розподіл коштів на лікування, рецепти на безкоштовні ліки. Що ж до проблемних питань, розглянутих на зустрічі, то голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич пообіцяв окремі з них вирішити на місцевому рівні, інші, які не у компетенції районної і міської влади, спрямувати уряду та Президенту.

Відповідно до Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України», Кабінет Міністрів бере на себе зобов'язання збільшити основний розмір пенсій інвалідам-ліквідаторам 1986-1990 років на 25%, видатків на комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – на 85%, видатків на забезпечення постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – на 13,6%.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА