друкувати


В.Плавюк: Необхідно інтенсифікувати видобуток вуглеводнів на родовищах Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-12 11:00:41

11 жовтня 2011 року під головуванням першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Плавюка відбулося засідання робочої групи «Розвиток паливно-енергетичного комплексу та регіональної інфраструктури» по напрямку «Розвиток нафтогазової галузі» щодо впровадження методів інтенсифікації видобутку вуглеводнів на родовищах області.

В рамках засідання фірмою «Інтекс» проведено презентацію представникам нафтогазовидобувних підприємств нових технологій для інтенсифікації видобутку вуглеводнів.

Під час обговорення професор Івано-Франківського технічного університету нафти і газу п. Я. Тарко, представники нафтогазовидобувних підприємств відзначили, що на території області значна частина родовищ перебуває в завершальній стадії розробки і характеризується ускладненими геологічними і технологічними умовами експлуатації. Тому покращенню нафтогазовидобутку на Прикарпатті сприятимуть впровадження новітніх технічних засобів і технологій збільшення поточних відборів нафти і газу та коефіцієнтів кінцевого нафтогазовидобутку з родовищ, що розробляються; підвищення ефективності використання наявного фонду свердловин.

Окрім цього, розглядалось питання стосовно проведення геологорозвідувальних робіт на Коломийській газоносній площі та утилізації газу, який виходить на денну поверхню у с.Лісна Слобідка Коломийського району. Дано низку доручень щодо забезпечення фінансування робіт з ліквідації витоку газу, проведення пошуково-розвідувальних робіт на Коломийській площі та подачі газу в газотранспортну мережу шляхом залучення інвестицій.