друкувати


«Солідарність» започатковує акцію збору коштів на програму навчання для ВІЛ-інфікованих дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-12 09:00:44

На Прикарпатті проживають десятки особливих дітей, що мають страшний діагноз й статус «ВІЛ-інфіковані діти». Такими дітьми, зазвичай, не дуже турбуються, оскільки вони походять з неблагополучних сімей.

Благодійний християнський фонд «Солідарність» працює з ВІЛ-інфікованими дітьми: зараз під опікою організації перебуває 32-є таких діток. Багато з них ще не знають про свій «статус» і психологам Фонду доведеться у професійній етичній формі повідомити їм про це.

Тепер фахівці Фонду розпочинають нову програму для ВІЛ-інфікованих дітей. Окрім підтримки в лікуванні та харчуванні заплановано також інтерактивну програму групової терапії – навчання з виготовлення Ляльки-Мотанки.

Лялька-мотанка здавен була оберегом в українській родині. Кожна матір робила для своєї дитині ляльку, щоб та гралась. Ще часто ляльки виготовляли, щоб забрати хворобу від дитини. Важливо також, що лялька-мотанка не шиється, а робиться лише за допомогою ниток, стрічок, шляхом намотування.

Навчання буде проводити на базі Благодійного Християнського Фонду «Солідарність» кращий майстер області по ляльках-мотанках Галина Карпова.

Фонд «Солідарність» започатковує акцію збору коштів на програму навчання для ВІЛ-інфікованих дітей.

Доброчинці можуть перерахувати свою грошову допомогу на рахунок благодійної програми або самостійно придбати витратні матеріали, а також продукти харчування, вітаміни, іграшки та гігієнічні засоби та передати їх до Фонду.

1 грудня у Всесвітній День боротьби зі Снідом БХФ «Солідарність» влаштує виставку робіт ВІЛ-інфікованих дітей з виготовлення Ляльки-Мотанки на Вічевому Майдані міста Івано-Франківська.

Джерело: Острів Галичина