друкувати


Тліючий безхатченків матрац оцінили у 13 тисяч гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-11 03:15:46

30 пожеж, в яких одна людина загинула, двох травмовано і сімох вдалося врятувати. Такими є невтішні результати експлуатації івано-франківським безхатченками підвальних приміщень житлового фонду обласного центру, озвучені сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальником міського відділу УМНС в області Василем Мацалаком.

З його слів, в усіх наведених випадках причиною виникнення пожеж став вільний доступ до міських підвалів осіб без визначеного місця проживання, які зазвичай розводять там багаття та курять.

Найсвіжіший приклад, зі слів пана Мацалака, стався буквально 10 жовтня у підвалі будинку №50, корпус 2 по вулиці Гната Хоткевича, де через загоряння матрацу, який використовувався безхатченками як ліжко, сталося задимлення підвальних приміщень. На щастя, пожежу швидко вдалося ліквідувати: мешканці будинку загасили тліючий матрац ще до прибуття пожежних караулів. Проте державі, як стверджує пан Мацалак, було завдано збитків на суму 13,3 тисячі гривень.

Залишається лишень здогадуватись, яке ж таке елітне пальне використовували пожежні для доїзду на місце пригоди, щоб держава витратила на нього такі великі гроші…

Автор: Сергій БІЛИЙ