друкувати


ІФНТУНГ співпрацюватиме з Опольською «Політехнікою»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-11 11:00:05

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу незабаром матиме нового зарубіжного партнера.

Про це розповів в понеділок голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, який привіз з поїздки до Республіки Польща угоду про співпрацю ІФНТУНГу з Опольським технічним університетом «Політехніка», вже підписану польською стороною.

«Коли я їхав до Ополя, - зазначив пан Сич, - то попередньо спілкувався з ректором ІФНТУНГ Євстахієм Крижанівським. Він висловив готовність до співпраці з Опольським університетом «Політехніка». Керівництво вказаного вишу так само зацікавлено у співпраці зі своїми івано-франківськими колегами, не завчаючи на те, що ІФНТУНГ вже має співпрацю з Краківською гірничою академією – одним з найавторитетніших технічних університетів Польщі, який за своїм статусом стоїть значно вище, ніж Опольський університет».

Зі слів голови облради, перебуваючи в Ополі, він мав зустріч з ректором місцевої «Політехніки», якому запропонував за час перебування прикарпатської делегації у Республіці Польща підготувати свої пропозиції щодо співпраці з івано-франківськими науковцям. У відповідь отримав готову і навіть вже підписану угоду. Тож справа за ректором ІФНТУНГ.

Автор: Сергій БІЛИЙ