друкувати


І власникам "зелених" садиб потрібно сплачувати податки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-10 04:40:59

Нещодавно в приміщенні музею "Бойківщина", що знаходиться в Рожнятові урочисто відкрито туристично-інформаційний центр. Необхідність створення туристично-інформаційного центру назріла вже давно.

Завданням туристично-інформаційного центру є надання актуальної інформації туристу де можна зупинитися, вартість послуг у закладах, а також інші пропозиції.

Після презентації учасники дійства обговорили перспективи розвитку туризму в Рожнятіському районі. На сьогоднішній день послуги сільського зеленого туризму у Рожнятівському районі надають 6 садиб.

Здавалося, ще гостріше під час зустрічі порушувалося питання легалізації працюючих, сплати платежів до бюджету. Оскільки, наповнюваність "районного гаманця" прямопропорційно залежить від того скільки людей трудяться офіційно оформленими на фірмах чи підприємствах, а не одержують зарплату "в конвертах", а ще від того, яку саме вони – працюючі – отримуватимуть зарплатню, котра, до слова, аж ніяк не має бути мінімальною. Від сплати туристичного збору отримають свою дещицю і сільські бюджети.

Якщо ці проблеми вдасться здолати, то, зрозуміло, з’являться кошти на розбудову інфраструктури населених пунктів, ремонти доріг, благоустрій тощо, що говоритиме про самодостатність Рожнятівщини.

Джерело: ДПІ в Рожнятівському районі