друкувати


М.Негрич: Парад першовідкриттів – бажане для коломиян свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-10 04:00:14

Напередодні фестивалю мизвернулись із запитаннями до голови Коломийської райдержадміністації Михайла Негрича

Як Ви, як керівник району бачите можливість допомагати театрові?

– Як каже великий шанувальник Коломийського театру Герой України Василь Ткачук, найкраща допомога – це купити квиток і прийти на виставу. На жаль, через особливий спосіб життя, якого вимагає управлінська праця, це не завжди вдається, але все ж знаходжу час і для театру. В той же час, намагався завжди підтримувати будь-яку ініціативу керівництва театру. Вважаю, що суттєвою з мого боку може бути не тільки організаційна допомога в підготовці фестивалю, а й протягом всього театрального сезону. І надалі буду всіляко підсобляти колективу.

Що Вас, як людину, приваблює у фестивалі, який набирає все більшої популярності?

– Мабуть, не буду ориґінальним, якщо повторю думку мудреця, що людина потребує хліба і видовищ. Театр – це такий вид мистецтва, що діє на всі системи світосприйняття, на всі органи чуттів людини, формує її духовний світ. Наш театр має неповторне творче амплуа, мистецький стиль і репертуарну політику, яка розрахована на смаки всіх верств і вікових категорій. А фестиваль – це своєрідне театральне ноу-хау, такий собі сценічний парад першовідкриттів.

Чи бачите свою особисту участь у реконструкції будівлі театру?

– Звичайно, що так, адже з головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком ми в одній команді, і всі проекти стосовно розвитку області стосуються і мене особисто. До них належить і проект реконструкції театру. Тому будемо впрягатись у цього плуга і робити спільну справу.

Що хотіли б побажати учасникам і гостям фестивалю?

– Нових відкриттів, незабутніх вражень, творчого піднесення і духовного заряду, який надихатиме кожного до жертовної повсякденної праці задля власного достатку і на благо України!