друкувати


М.Вишиванюк пообіцяв звільнити обласне керівництво Пенсійного фонду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-08 09:52:40

Начальнику Івано-Франківського обласного управління Пенсійного фонду України Петру Данилюку та його заступнику – начальнику управління пенсійного забезпечення Роману Берчаку вже з понеділка, скоріш за все доведеться шукати собі нове місце роботи.

Про це повідомив у суботу голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк під час зустрічі з представниками прикарпатських «чорнобильських» громадських організацій.

Так, начальник управління Петро Данилюк потрапив до опали через погане ставлення його підлеглих до інвалідів-чорнобильців, яким, зі слів голови обласної організації «Спілка Чорнобиль» Нестора Мартинця, іноді по сім днів на тиждень доводиться добиватись аудієнції у чиновників ПФУ. Його ж заступник Роман Берчак давно вже був на поганому рахунку у «чорнобильців» як людина, яка вперто дозволяє собі не виконувати судові рішення за позовами екс-ліквідаторів про нарахування їм пільгових пенсій. Зі слів пана Мартинця, Р.Берчак навіть в інтерв’ю регіональним ЗМІ неодноразово стверджував, що ніколи не допустить, щоб у «чорнобильців» була більша пенсія, ніж у інвалідів війни.

Відтак, П.Данилюку голова ОДА порадив самому написати заяву на звільнення, а подання про невідповідність займаній посаді Р.Берчака піде до столиці вже у понеділок.

Крім того, репресії можуть торкнутись і дружину пана Берчака, яка працює на одній з посад у Івано-Франківському міському відділення ПФУ. Очільник Прикарпаття вгледів корупцію у тому, що чоловік і дружина обіймають керівні посади відповідно в обласному управлінні та міському відділенні Фонду і пообіцяв скерувати туди антикорупційні підрозділи ОДА.

Автор: Сергій БІЛИЙ