друкувати


Спортсмен-богатир Назар Павлів встановив нові рекорди, потягнувши вантажівки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-08 02:00:47

Вчора, 7 жовтня, в Івано-Франківську спортсмен-богатир Назар Павлів черговий раз продемонстрував неймовірні можливості людського організму. Стронгмен тягнув багатотонні вантажівки.

Загалом Назар Павлів зробив шість спроб, під час яких тягнув кілька вантажівок, та вантажний тягач з різною технікою на ньому. Першою йому підкорився тягач з порожнім причепом-платформою вагою 23 тони на 9 метрів за 47 секунд. Після цього спортсмен зрушив з місця бензовоз вагою близько 20 тон та протягнув його на 5,75 метри за 29 секунд. Це виявилася лише розминка, після цього Назар взявся за тягач з платформою, на яку вантажили різну автотехніку. За допомогою пересувного пункту вагового та габаритного контролю ці комбінації вантажів зважували.

Першими на платформу заїхали "ГАЗель" та "УАЗ", загальна вага автомобіля виросла до 26350 кг. Назар Павлів протягнув його на 9,41 метри за 40,41 секунди. Після цього на тягач виїхав автобус "ЛАЗ" (загалом це вже було 29400 кг), Павлів зрушив і його — 9,13 метри за 39,43 секунди.

Та й це було не все. кульмінація настала, коли спортсмен вирішив побити свій рекорд з автобусом на тягачі. На платформі розмістився масивний гусеничний асфальтоукладник. Зважування на пункті контролю показало фантастичні 38250 кг. Назар зрушив тягач з місця, та на позначці 1,1 метри розірвався трос. Павлів не здався і вирішив замінити його, щоб протягнути тягач ще на кілька метрів. І йому це знову вдалося — 8,67 метри за 49,56 секунд.

Назар Павлів присвятив своє звершення святу Покрови Богоматері, яке вже кілька століть є днем козацтва. За словами спортсмена, таким чином він показав, що в Україні ще є справжні могутні козаки. У встановленні чергового досягнення спортсмену всіляко допомогли керівництво та працівники "Івано-Франківського облавтодору".

Тепер спортсмен направить усі фото- та відеоматеріали до представників Книги рекордів України, аби там зафіксували це досягнення іванофранківця. Це вже четвертий рекорд Павліва. Минулого року він разом з Романом Шмиегльським потягнули 15-тонний винищувач, а цього року Назар потягнув Карпатський трамвай та метав ядро на Говерлі.

Джерело: Газета «Репортер»