друкувати


Михайло Вишиванюк уважно вислухав прикарпатських воїнів-"афганців"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-08 01:00:31

Сьогодні, 7 жовтня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зустрівся з учасниками бойових дій в Афганістані, які мешкають на Прикарпатті.

Учасники зустрічі - "афганці" розповіли керівнику області про ті проблеми, з якими їм доводиться стикатися у повсякденному житті. За словами голови обласної спілки воїнів-афганців Юрія Купчія, найболючіші з них пов'язані з пільгами при розрахунках за комунальні послуги, придбанні медикаментів у соціальних аптеках, транспортних перевезеннях. Щодо пільгового проїзду у громадському транспорті, то Михайло Вишиванюк запевнив: з наступного року всім пільговикам буде нараховуватися адресна допомога, яку вони зможуть використовувати на власний розсуд.

Чимало питань, озвучених на зустрічі, стосувалися виділення земельних ділянок під будівництво пам'ятників полеглим на війні в Афганістані, або для потреб індивідуального будівництва. Голова облдержадміністрації пообіцяв зобов'язати керівників міст та районів краю такі ділянки виділяти без зволікань, а міських голів Івано-Франківська і Калуша – надати землю для будівництва будинку, для учасників бойових дій.

Йшлося також про складнощі з постачанням скрапленого газу на Верховинщині, необхідність спрощення процедури виділення державних коштів для поховання ветеранів афганської війни, потребу у виділенні офісних приміщень для "афганців" тощо.

Учасники зустрічі наводили приклади, коли їм відмовляли у виділенні окремої лікарняної палати в медичних закладах краю, зокрема у Коломиї, продажу квитка на бажаний автобусний рейс.

Михайло Вишиванюк, уважно вислухавши всіх, наголосив: "Давайте нам конкретні факти. І ми будемо потихеньку, крок за кроком, врегульовувати всі моменти". Голова облдержадміністрації позитивно оцінив ініціативи "афганців" створити підприємство інвалідів та долучитися до патріотичного виховання прикарпатської молоді, зокрема, проведенням фестивалю патріотичної пісні.

Такі зустрічі, як зауважив Михайло Вишиванюк, повинні увійти в практику і відбуватися не рідше ніж раз у півроку. А результатом зустрічі, проведеної 7 жовтня, стануть зустрічі у всіх районах Прикарпаття за участю працівників соціальних та медичних служб.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА