друкувати


За незаконний вивіз гравію на Івано-Франківщині оштрафовано 197 порушників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-07 04:40:27

За результатами рейдових, планових та позапланових перевірок, здійснених Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області протягом 9 місяців 2011 року, за незаконний вибір піщано-гравійної суміші 197 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів 17629 грн, а також нараховано понад 195 тис.грн завданих довкіллю збитків.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області здійснюють контроль за правильністю та законністю використання корисних копалин місцевого значення.

Зокрема, постійно проводяться рейди і перевірки з метою виявлення та припинення несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші з об’єктів водного фонду області. Особливому контролю підлягають території, постраждалі від повеней 2008 та 2010 років.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області наголошує, що на території області функціонує низка кар’єрів, які мають дозволи на видобуток і реалізацію піску та каменю. Відповідно, з питання придбання цих будматеріалів радить звертатись до підприємств, які працюють на законних підставах.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики