друкувати


В.Янукович дозволив закривати нічні клуби з наркоманами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-06 03:36:49

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також зловживанню ними", повідомили в прес-службі глави держави.

Згідно з внесеними змінами до закону № 3712-VІ, у разі систематичного або масового (три і більше осіб) вживання чи збуту наркотиків, психотропних речовин або їх аналогів в ресторанах, кафе, барах, кінотеатрах, нічних клубах, дискотеках, гральних залах, розважальних центрах їхня діяльність призупиняється судом на три місяці за поданням правоохоронних органів.

Правоохоронні органи подають подання до суду в тому випадку, якщо керівництво закладів не врегулювало проблему після офіційного попередження правоохоронців. Якщо протягом наступного року буде встановлений повторний факт вживання чи збуту наркотиків або психотропних речовин, то заклад буде закрито строком на шість місяців.

Як повідомлялося раніше, Верховна рада дозволила закривати заклади, в яких вживають чи розповсюджують наркотики. За внесення відповідних змін проголосували 280 народних депутатів.

Нагадаємо, 1 липня минулого року на нараді з правоохоронцями президент Віктор Янукович на власному прикладі продемонстрував, що в Україні наркотики є легкодуступними. Він показав папку з маріхуаною, кокаїном та іншими наркотиками, які були куплено в інтернет-магазині за його вказівкою.

Пізніше в адміністрації президента уточнили, що правоохоронці затримали осіб, котрі продавали через Інтернет продемонстровані Януковичем наркотики.

На сьогодні існує два найбільш поширені джерела придбання наркотиків – напряму через аптечні заклади та через мережу Інтернет.

Джерело: ТСН