друкувати


Прикарпаття проводжає юнаків до лав Збройних Сил України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-06 12:15:04

Відповідно до наказу Міністра оборони України Михайла Єжеля №495 від 11 серпня 2011 року "Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2011 року" пройшли урочисті проводи юнаків на військову службу в Тлумацькому, Богородчанському, Коломийському, Рогатинському районах.

На урочистих проводах, які проходили в Богородчанському районному палаці культури, юнаків привітали перший заступник голови райдержадміністрації – голова районної призовної комісії Василь Добрянський, військовий комісар Надвірнянсько-Богородчанського об’єднаного районного військового комісаріату Володимир Ярмошук, парох УГКЦ Івана Богослова отець Михайло Момот. Музичні привітання призовникам дарували колективи районного палацу культури та музичної школи. В урочистих проводах взяло участь 68 призовників.

У районному Народному домі м.Тлумач з напутнім словом до військовозобов'язаних Тлумаччини і Тисменничини звернулися заступник голови райдержадміністрації Олександра Чаплінська, керуючий справами районної ради Ігор Денькович, військовий комісар Тисменицько-Тлумацького ОРВК Ігор Гаврилюк, мати одного з призовників Оксана Чігур, солдат строкової служби Василь Кошур. Благословили призовників отці Павло Дутчак (УГКЦ) та Василь Стадник (УАПЦ). Кожен з виступаючих побажав майбутнім захисникам Вітчизни доброї служби, щасливого повернення додому та мирного безхмарного неба над Україною. Насамкінець вони отримали подарунки з рук представників влади обох районів.

В актовому залі Рогатинської дитячої школи мистецтв ім.Б.Кудрика 32  юнаків району поблагословив і окропив свяченою водою декан Рогатинський УГКЦ отець-мітрат Дмитро Бігун. З привітанням та напутнім словом звернулася заступник голови райдержадміністрації Ірина Кобута. Вчителями та вихованцями дитячої школи мистецтв ім. Б.Кудрика та за участі учнів спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 було підготовлено святковий концерт. Від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації майбутнім захисникам Вітчизни було вручено подарункові канцелярські набори.

У малому залі Коломийського міського будинку культури "Народний дім" відбулися традиційні урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України. Висока честь приступити до виконання конституційного обов’язку випала 124 юнакам Коломийщини. Указ Президента України «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2011 році» зачитав військовий комісар Коломийського об'єднаного військового комісаріату підполковник Олег Пархоменко. З напутнім словом до призовників звернулася заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак. Привітав призовників й голова Спілки ветеранів Афганістану Йосип Тодорів. Старшина військової служби за контрактом Сергій Сафатов розповів хлопцям про справжню армійську службу, закликав добросовісно виконати свій священний обов’язок.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики