друкувати


Студенти взяли участь у Всеукраїнській екстремальній школі медичної допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-04 05:15:13

1-2 жовтня 2011 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Національний студентський союз” спільно із Студентським парламентом Івано-Франківського національного медичного університету за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України проведено Всеукраїнську екстремальну школу медичної допомоги.

Захід, що відбувався у м. Яремча та на найвищій вершині України – горі Говерла, зібрав понад 30 представників органів студентського самоврядування з чотирнадцяти областей України. Учасники школи отримали навички з надання першої медичної допомоги (зупинка кровотечі, фіксація переломів, штучне дихання, непрямий масаж серця тощо). Тренінги проводили дипломовані лікарі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Івано-Франківського медичного університету.

У підсумковій резолюції школи її учасники зазначили, що загибель потерпілих  під час подорожі, вдома чи на виробництві можна було б попередити, якби люди, які знаходились поряд, могли правильно надати першу медичну допомогу, тому наголосили на необхідності популяризації таких заходів серед студентів вищих навчальних закладів. За результатами роботи також розроблено рекомендації стосовно активізації оздоровчо-профілактичної роботи серед студентів.

Джерело: Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України