друкувати


Відбулося ІІ пленарне засідання ІХ сесії Івано-Франківської облради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-03 03:40:26

В п’ятницю, 30 вересня 2011 року, відбулося друге пленарне засідання девятої сесії Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання.

Депутати розглянули більше  40 питань порядку денного.

З-посеред інших депутатський корпус прийняв рішення про надання згоди на отримання Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу спеціального дозволу на геологічне вивчення покладів нафти, в тому числі дослідно-промислову розробку, свердловин №152-Північна Долина, 61-Північна Долина, 1-Смолянська і 81-Вигода-Витвиця, про надання згоди на отримання ВАТ «Іванофранківськцемент» гірничого відводу для промислової розробки Межигірського родовища гіпсу та Межигірсько-Маринопільського родовища вапняку.

Вислухавши аргументи голови правління ЗАТ «Лукор», генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Сергія Чмихалова, позицію представників громади села Верхній Струтин, депутатський корпус прийняв рішення дозволити ТОВ «Карпатнафтохім» вивчати соляне родовище поблизу села Верхній Струтин за умови, що роботи здійснюватимуться за межами населених пунктів й компанія візьме на себе усі страхові ризики.

З ініціативи голови обласної ради Олександра Сича депутати прийняли рішення про створення робочої групи з визначення земельної ділянки для будівництва спортивно-демонстраційного комплексу, яка у двотижневий термін має проаналізувати запропоновані варіанти, відібрати найприйнятніший і внести його на розгляд сесії обласної ради.

Також обласна рада внесла зміни до бюджету на 2011 рік і виділила 299 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації на спорудження спортивно-демонстраційного комплексу.

Обласна рада прийняла рішення про створення Яворівського центру народного мистецтва «Гуцульська гражда», про створення балетної школи Івано-Франківської обласної філармонії та розглянула інші питання.

Також під на початку засідання голова обласної ради Олександр Сич вручив нагороди переможцям обласної спартакіади серед команд депутатів місцевих рад, присвяченій 20-ій річниці Незалежності України. Нагадаємо, за підсумками чотирьох видів спорту  в обласній спартакіаді перше місце посіла команда Коломийської районної ради, друге – Галицька районна рада, і третє – Яремчанська міська рада.

Джерело: www.orada.if.ua