друкувати


Про ліс — словом і пензлем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-03 02:00:40

Днями у Державному агентстві лісових ресурсів України підбили підсумки конкурсу літературних творів і малюнків на тему «Людина і ліс», який проводився уже п’ятий рік поспіль.

Перше місце в номінації «найкращий твір» здобула учениця Рогатинської гімназії ім. Володимира Великого Ірина Гарбуз.

Дівчинку нагородили дипломом фіналістки й переможниці конкурсу, вручили їй ноутбук.

«На конкурсі я писала твір про мандрівку до лісу, про відчуття та роздуми, які викликає у мене природа. Про те, як  уранці приходжу туди, милуюся зеленою красою, деревами, травами, квітами. Усе це дає мені стільки радості! Хочеться співати й танцювати. Своє захоплення природою часом важко передати словами. А коли їх не вистачає, беру в руки фарби і малюю свої емоції», — захоплено ділиться враженнями Іринка.

Також дівчинка розповіла, що, крім зеленої природи,  любить ще й тварин. А вдома у неї —  три коти, дві собаки, папуга і хом’ячок.

Конкурс відбувався в три етапи. Спочатку його проводили державні лісогосподарські підприємства в районах для визначення переможців, серед яких після того організовувало творче змагання юних природолюбів обласне управління лісового та мисливського господарства. Двоє школярів, яким присуджено перші місця за найкращі малюнок і твір, взяли участь у всеукраїнському етапі конкурсу.

Наша юна землячка надовго запам’ятає яскраві враження від вшанування дівчаток і хлопчиків, чиї роботи визнали найкращими, у столичній Галереї сучасного авторського мистецтва «ГАММА». Тут було відкрито виставку малюнків і творів фіналістів конкурсу. Потім усі ці роботи подарують Київській спеціалізованій школі-інтернатові № 14 з поглибленим вивченням предметів художнього та естетичного циклу, учнів якої — дітей-сиріт організатори конкурсу теж запросили розділити радість його переможців та призерів із різних куточків України. Після «свята солодощів» та екскурсії галереєю для дітей влаштували цікаву пізнавальну мандрівку на «блакитному вагончику» по Маріїнському парку.

Автор: Іван ЗЕЛЕНЮК, Оксана ПРОЦЮК
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА