друкувати


В Івано-Франківську відбудеться Технічний семінар для науково-дослідних організацій у сфері енергетики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-03 09:00:56

6-7 жовтня 2011 року в місті Івано-Франківську відбудеться Технічний семінар для українських науково-дослідних організацій у сфері енергетики.

Даний захід спрямований на налагодження контактів між українськими організаціями та європейськими партнерами, а також розповсюдження технічної інформації про українські організації, що потенційно можуть брати участь в конкурсах проектів Сьомої Рамкової Програми ЄС (РП7) у сфері енергетики.

Сьома Рамкова Програма з досліджень, технологічного розвитку та демонстраційних заходів є основним інструментом Європейського Союзу з фінансування досліджень. Понад 54 млрд. євро програми, що розрахована на 7 років (2007 – 2013), спрямовуються на підтримку досліджень, технологічний розвиток і демонстраційну діяльність. Природно замінивши Шосту Рамкову Програму, РП7 стала результатом багаторічних консультацій з представниками дослідницької спільноти, наукових організацій та інституцій, відповідальних за прийняття рішень, а також інших зацікавлених сторін.

Найбільша частка бюджету РП7 (32 млрд. євро) передбачена на фінансування дослідницьких проектів за напрямком "Співробітництво" (Cooperation). На фундаментальні дослідження виділено 7,5 млрд. євро, 4,75 млрд. припадає на фінансування програми "Люди" (People), 4 млрд. – на програму "Можливості" (Capacities) і 2,7 млрд. - на програму "Євроатом" (Euratom).

Участь в РП7 є відкритою для широкого кола організацій та окремих осіб. Університети, дослідницькі центри, мультинаціональні корпорації, підприємства малого і середнього бізнесу, державні органи влади, фінансові структури, навіть окремі дослідники мають можливість взяти участь в РП7.

Із 2009 року, паралельно із діяльністю Національного інформаційного Центру України щодо співпраці із ЄС у сфері науки і технологій, в Україні розпочав роботу проект, фінансований європейською Комісією "Офіс спільної підтримки (ОСП) інтеграції України до європейського дослідницького простору". Загальною метою проекту є сприяння інтеграції України у європейський дослідницький простір.

В рамках своєї діяльності, ОСП організовує інформаційні дні, семінари, конференції для потенційних учасників РП7 із України з метою підвищення їх обізнаності із структурою наукових та дослідницьких програм ЄС, ефективного пошуку партнерів із держав, членів ЄС та асоційованих членів, кращого розуміння правових та фінансових аспектів таких програм.

Метою семінару є обговорення технічного змісту можливого співробітництва, налагодження зв’язків з потенційними партнерами та подальшого формування європейських консорціумів для участі у проектах РП7.

Для участі у заходах запрошено європейських експертів, ключових експертів ОСП, провідних вітчизняних науковців та підприємців.

Програма семінару додається.

Семінар відбудеться в Івано-Франківську, 6-7 жовтня 2011 року, за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Шевченка, 7, конференц-зала готелю "Станіславів".

Контакти:

1). Регіональний контактний пункт РП7 проекту ОСП (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, м.Івано-Франківськ)
Любомир Никируй, тел.: +380 95 6991785,
E-mail: lyubomyr.nykyruy@gmail.com
вул.Шевченка, 57, офіс 222, Івано-Франківськ, 76018, Україна

2). Офіс спільної підтримки
Сергій Герасимчук,
тел./факс: +380 44 289 13 15/ 287 51 87,
E-mail: sergey.gerasymchuk@jsoresearch.kiev.ua
вул. Саксаганського, 22-Б, 4-й поверх, офіс 29, Київ 01033, Україна