друкувати


Коломийщину відвідала офіційна делегація Любуського воєводства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-29 04:15:44

Офіційна делегація Любуського воєводства прибула в Україну 26 вересня. Зі Львова гості переїхали в місто Івано-Франківськ і наступного дня зустрілися з керівництвом області.

"Саме з Польщею і Україна, і Прикарпаття мають особливо добрі, приятельські стосунки. І маємо спільні проекти у різних сферах діяльності, - зазначив Михайло Вишиванюк. - Це і відновлення пам'ятних місць для сусіднього народу (приклад - встановлення пам'ятника загиблим у роки війни полякам у Рибному чи знаку у Тлумацькому районі на честь перемоги поляків над литовцями), і будівництво молодіжного центру зустрічей в Микуличині та обсерваторії на горі Піп Іван - спільно університетами двох країн, і співпраця між медичними закладами, і обмін студентами та учнями шкіл, і спільні бізнесові підприємства. За словами голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, важливо таку співпрацю розвивати і надалі.

"Нам надзвичайно потрібен ваш досвід, як країни Європейського Союзу, - наголосив голова ОДА. - Торік Президент України Віктор Янукович підписав Закон про зовнішній європейський курс України, що перебуває в стадії практичної реалізації".

Для досягнення конкретного результату у цьому плані, вважає Михайло Вишиванюк, нашій державі потрібно відчувати підтримку країн, народів і людей, які усвідомлюють, що "залучення України до європейської сім'ї дозволить Європі стати більш цілісною та виступати в ролі глобального світового гравця".

У цьому аспекті співпраця і координація зусиль між Україною й Польщею, на переконання Михайла Вишиванюка, дозволить, з одного боку підсилити позиції і Польщі в Євросоюзі, з другого - сприятиме Україні успішніше інтегруватися до європейської спільноти.

Гості відвідали Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Побували й у Тисменицькому ТОВ "Тикаферлюкс".

28 вересня завітали до гірськолижного курорту "Буковель". В контексті перспектив проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року ознайомилися з інфраструктурою курорту. Цього ж дня приїхали в Коломию. Гості відвідали музей "Писанка" та Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського. Від Коломийської районної державної адміністрації делегацію супроводжувала заступник голови РДА Леся Білищак.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА