друкувати


І ділом, і словом: «Карітас» також бореться з торгівлею людьми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-29 03:15:52

38 жертв торгівлі людьми знайшли протягом останніх двох років допомогу у Еміграційному центрі, що функціонує при Благодійному фонді «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ». Про це розповіла днями активіст фонду Галина Шпічак.

З її слів, допомога стосувалася забезпечення потерпілих осіб одягом, взуттям, транспортом, а також надання їм юридичної допомоги, в тому числі представництво їх інтересів в судах.

«Зокрема, – говорить пані Шпічак, – в даний час триває судовий процес над групою трафікерів (торгівців живим товаром – ред.), в якому «Карітас» представляє інтереси п’яти потерпілих жінок».

Шляхи, якими постраждалі від торгівлі людьми особи потрапляють під опіку «Карітасу», різняться в залежності від кожної конкретної ситуації. Як стверджує активістка фонду, частина людей приходить самостійно, побачивши відповідні оголошення, частину скеровують сільські та селищні ради, а також правоохоронці.

Важливою ділянкою роботи організації в зазначеному напрямку є також, за словами Г.Шпічак, пропагандистська діяльність. Активісти «Карітасу» часто проводять акції з роз’яснення усіх небезпек, які чигають на українців на чужині в місцях, де люди найбільше прислухаються до чужих порад – у храмах.

Автор: Сергій БІЛИЙ