друкувати


Відбулось засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-28 03:00:10

27 вересня 2011 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось засідання колегії за участю начальників відділів і управлінь, сільських, селищних голів.

Про завдання, визначені Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем на засіданні Ради регіонів 15 вересня 2011 року, доповіла заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин. Любов Іванівна зазначила, що економічна ситуація у Коломийському районі у 2011 році стабільна та прогнозована. Зростання економіки відбувається за рахунок реалізації важливих реформ в усіх сферах.

Серед основних пріоритетів роботи місцевої влади слід визначити збереження стабільності доходів населення та боротьбу з бідністю працюючого населення, що вимагає створення нових робочих місць та зростання показників реальної заробітної плати.

Про стан використання бюджетних коштів, збереження державного та комунального майна на підприємствах, в установах і організаціях району доповіла начальник Коломийського районного регіонального контрольно-ревізійного відділу Галина Білейчук. Проведеними працівниками Коломийського районного регіонального контрольно-ревізійного відділу за 9 місяців 2011 року ревізіями підприємств та установ району виявлено ряд порушень фінансово-господарської дисципліни при використанні коштів, дотримані трудового та фінансового законодавства, веденні бухгалтерського обліку та звітності, збереженні комунального майна тощо.

Начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька ознайомила членів колегії з питанням про дотримання суб'єктами господарської діяльності фінансової дисципліни при сплаті податків доповіла. Коломийською податковою службою проведена відповідна робота щодо забезпечення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів по Коломийському району. Протягом січня-серпня 2011 року по платежах, які адмініструються податковою інспекцією, до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 33,0 млн грн податків і зборів, що на 0,2 млн грн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

До Державного бюджету Коломийського району в січні-серпні 2011 року мобілізовано 8,4 млн грн податків і зборів, що на 1,2 млн грн менше відповідного періоду 2010 року.

До місцевих бюджетів мобілізовано 18,6 млн грн податків і зборів, при плановому завданні 17,0 млн грн. Рівень виконання становить 109,2%, бюджети району додатково одержали 1,6 млн.грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 1,6 млн грн або на 9,6%. По платежах загального фонду виконання бюджетних призначень складає 102,4%, понад планову величину надійшло майже 400 тис.грн.

Про стан підготовки підприємств житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Любомир Касіян.

Військовий комісар Коломийського ОМВК Олег Пархоменко доповів про стан військового обліку та бронювання в органах місцевого самоврядування, організаціях, підприємствах, установах Коломийського району.

Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 27.05.2011 року №356 «Про підготовку до організованого оздоровлення та відпочинку учнів у загальноосвітніх школах району» доповіли начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук, завідувач санітарно-гігієнічним відділом Коломийської райсанепідемстанції Іван Ковальчук, в.о. начальника відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, директор ФОСК «Прикарпаття» Василь Буджак. Для проведення оздоровчої кампанії у загальноосвітніх школах району Коломийського району відділом освіти використано 316 тисяч бюджетних коштів.

За зведеними даними, відділом освіти та відділом у справах молоді та спорту Коломийської районної державної адміністрації послугами з оздоровлення та відпочинку охоплено 55% дітей Коломийського району віком від 7 до 17 років, а саме:

- стовідсотково оздоровлено дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- 77% оздоровлено дітей-інвалідів;

- 38% оздоровлено дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;

- 17,5% дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

- 40,5% оздоровлено обдарованих дітей;

- 54% дітей працівників агропромислового комплексу та працівників соціальної сфери села. Відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації у стаціонарних таборах оздоровлено 409 дітей пільгових категорій. З них:

- 50 дітей пільгових категорій оздоровлювались в позаміському закладі «Перлини Прикарпаття» с.Михальче Городенківського району;

- 58 дітей пільгових категорій - «Прикарпатські зорі» с.Слобода Коломийського району;

- 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дітей-інвалідів - «Алыє паруса» в смт.Затока Дністровського району Одеської області;

- 10 дітей пільгових категорій оздоровлювались в лікувально-оздоровчому комплексі «Карпатські зорі» м.Косів;

- 25 дітей пільгових категорій - оздоровчий табір «Лімниця» с.Вістова Калуського району;

- 17 дітей пільгових категорій - табір «Романтик» м.Скадовськ Херсонської області;

- 9 дітей пільгових категорій - табір «Молода гвардія» м.Одеса;

- 27 дітей пільгових категорій - табір «Артек» АР Крим.

Відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації спільно з дитячо-юнацькою спортивною школою фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та фізкультурно-оздоровчим спортивним комплексом «Прикарпаття» організовано оздоровлення 60 дітям пільгових категорій в наметових таборах протягом липня-серпня 2011 року.

Про реалізацію національної програми «Цукровий діабет» доповів заступник головного лікаря центральної районної лікарні з поліклінічної роботи Василь Козовий. Програма розроблена з метою запобігання та зниження рівня захворюваності на цукровий діабет, його ускладнень, інвалідності та смертності від цукрового діабету, поліпшення профілактики, діагностики та лікування хворих на цукровий діабет, а також збільшення тривалості та поліпшення якості життя хворих відповідно до Закону країни «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Mіністрів України від 19.08.2009р. №877 «Про затвердження Державної цільової програми «Цукровий діабет» на 2009-2013 роки».

В Коломийському районі станом на 1 липня 2011 року зареєстровано 4619 хворих на цукровий діабет, з них 604 хворих потребують щоденного введення препаратів інсуліну. Протягом поточного року вперше виявлено 215 хворих, з них інсулінозалежних 1-го типу 4. Хворі на цукровий діабет стовідсотково забезпечені інсулінами вітчизняного виробництва. Bci лікарські амбулаторії району забезпечені глюкометрами для визначення рівня цукру крові.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА