друкувати


Затверджено склад оргкомітету та програму фестивалю "Покутські джерела"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-26 04:40:39

Розпорядження голови облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком затверджено склад оргкомітету з організації та проведення IV обласного відкритого покутського фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела» та програму фестивалю, який відбудется 9 жовтня 2011 року у місті Коломия.

Головам Коломийської районної державної адміністрації М.Негричу, Коломийському міському голові І.Слюзару, Городенківської - І.Морозу, Снятинської - А.Рябошапку, Тисменицької - І.Овчару, Тлумацької В.Сеніву райдержадміністрацій сприяти участі аматорських колективів та майстрів народної творчості районів та міста у IV обласному відкритому покутському фестивалі аматорського мистецтва «Покутські джерела».

 Положення про IV обласний відкритий покутський фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела»

1. Мета і завдання фестивалю:

IV обласний відкритий покутський фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела» (далі – фестиваль) проводиться Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною радою, управлінням культури облдержадміністрації, Снятинською, Городенківською, Тлумацькою, Коломийською, Тисменицькою райдержадміністрацією, Коломийською міською радою та районними радами.

Основним завданням фестивалю є: - відродження, збереження, популяризація та подальший розвиток кращих зразків покутської автентичної народної творчості, сучасного мистецтва, посиленння впливу традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення українського народу:

- залучення до творчої діяльності обдарованої молоді;

- створення умов для більш повного розкриття творчих особистостей у різних жанрах аматорського мистецтва, у відкритті нових імен та популяризації їх творчості;

- сприяння автором у створенні нових творів, популяризації їх на теренах Покутського краю та за його межами;

- взаємообмін між районами та збагачення культурно-мистецьких традицій Покуття.

2. Умови та порядок проведення фестивалю:

Фестиваль проводиться щороку, чергуючи місце проведення в районах Покуття. На нього запрошуються аматорські художні колективи покутських районів Івано-Франківщини: Снятинського, Городенківського, Тлумацького, Коломийського та Тисменицького. Колективи з інших регіонів вважаються гостями фестивалю. У рамках фестивалю проводиться прослуховування та перегляд колективів, окремих виконавців за такими номінаціями:

- вокально-хоровий жанр (хори, ансамблі, дуети, тріо, квартети, солісти);

- музичний жанр (оркестри, вокально-інструментальні ансамблі);

- хореографічний жанр (колективи народного та естрадного танцю);

- фольклорно-етнографічні колективи;

- майстри народної творчості та народні умільці. Учасники фестивалю повинні виконати 2–3 твори до 10–12 хвилин загального звучання. Обов’язковим для всіх учасників творчих колективів є виконання народної пісні, мелодії, танцю та наявність народного автентичного одягу того регіону, який колектив представляє. Протягом фестивального дня проходить виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

3. Вимоги до мистецької програми для аматорських колективів:

- автентичний репертуар регіону, який представляє колектив, виконавець;

- оригінальність та самобутність художнього виступу;

- рівень виконавської майстерності та інтерпретація твору;

- використання засобів музичної виразності, притаманних регіону;

- автентичний народний одяг та сценічна культура;

- режисерське уміння.

4. Нагороди: Учасники фестивалю нагороджуються дипломами, грамотами, цінними подарунками.

5. Порядок подання документів:

Заявки на участь у фестивалі приймаються за адресою: м.Коломия Івано-Франківської області, вул.Театральна 21а, відділ культури і туризму Коломийської райдержадміністрації, індекс 78200, тел./факс (03433) 2-55-46.

6. Фінансові умови: Проїзд колективів здійснюється за рахунок відряджуючої сторони.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА